Wanbetalerverzekering

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Wanbetaling, Alcohol, Strafblad Verzekering

Je kunt (onterecht) geweigerd worden voor een verzekering door je leeftijd of na teveel schademeldingen. De verzekeraar kan je verzekering ook stopzetten. Bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt. Het is dan lastig om een nieuwe verzekering af te sluiten. We leggen uit hoe dit zit(consumentenbondverzekering).

Alcoholverzekering

Gereden onderinvloed, een ongeval veroorzaakt met alcohol op? Uw verzkering geroyeerd door alcoholgebruik?​

Neem contact op

Neem contact op, wij hebben een oplossing!

StrafbladVerzekering

U heeft een strafblad door bijvoorbeeld een veroordeling, gevangenisstraf, drugssmokkel, drugslab, drugsplantage of overtreding van de wet?

Wanbetalerverzekering

Uw verzekering opgezegd door te laat betalen? Geroyeerd of geweigerd wegens wanbetaling? Staat u onder bewind?

Neem contact op

Kan ik een autoverzekering na wanbetaling afsluiten?

Het kan iedereen een keer overkomen dat u vergeet de premie van uw autoverzekering (op tijd) te betalen.
Wellicht staat er, op dat moment, onvoldoende saldo op uw rekening waardoor u de premie niet betaalt of niet had kunnen betalen. Wanneer u één keer niet of te laat de premie betaalt, zult u niet gelijk als wanbetaler worden gezien. Blijft de betaling meerdere keren uit dan kan dit gevolgen hebben voor uw verzekering.

U ontvangt eerst een herinnering van de verzekeraar dat de premie nog niet is betaald. Na de herinnering ontvangt u nog een 2de herinnering en daarna nog een aanmaning. Wanneer u niet betaalt, kan de verzekeraar uw autoverzekering opschorten. Hiermee wordt de verzekering nog niet beëindigd, maar ‘dekking ingetrokken’. Dat betekent dat u vanaf dat moment niet meer verzekerd bent en als wanbetaler zal worden gezien. Ook bij de RDW wordt het kenteken van de auto geregistreerd als niet meer verzekert. Betaalt u alsnog? Dan zal de verzekeraar de autoverzekering op de dag van betaling of een dag na de betaling weer in laten gaan. En de dekking herstellen.

Autoverzekering wanbetaler

Een autoverzekering afsluiten als wanbetaler is een stuk moeilijker. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moet u vragen beantwoorden over eerdere verzekeringen. Zo is één vraag bijvoorbeeld: ‘Is u wel eens een verzekering geweigerd of opgezegd?’. Wanneer u deze vraag met ‘Ja’ beantwoordt, zal uw verzoek hoogstwaarschijnlijk maatwerk worden of direct worden afgewezen. Door verzekeraars wordt wanbetaling namelijk zwaar aangerekend. Het heeft geen zin om dit te verzwijgen, u komt daardoor nog verder in de problemen. De meeste gegevens staan namelijk opgeslagen in een databank CIS, Stichting centraal informatie systeem, die beschikbaar is voor alle verzekeraars. Daarnaast pleegt u fraude wanneer u de vragen die u gesteld worden niet naar waarheid invult.

Toch biedt leningzeker.nl wel mogelijkheden om een autoverzekering af te kunnen sluiten na wanbetaling.

Autoverzekering voor wanbetalers

Door omstandigheden kan het iedereen overkomen. Wanneer het niet lukt om uw auto te verzekeren bij een reguliere verzekeraar biedt 123camper/Brugmans Verzekeringen een oplossing. Het is mogelijk om een verzekering bij De Vereende aan te vragen. Via de website leningzeker.nl of brugmans.com kunt u zonder problemen een autoverzekering afsluiten. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren. Ook heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De premie zal hoger zijn dan bij een reguliere autoverzekering, maar uw verzekeringsaanvraag zal altijd geaccepteerd worden, ongeacht uw betalingsverleden. Dus ook na wanbetaling kunt u gerust opnieuw een autoverzekering afsluiten!

Goedkope autoverzekering voor wanbetalers

Aan het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo kunt u rekenen op een veel hogere premie, moet u de eerste drie maanden voorruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen ook een waarborgsom. Bestaat er dan geen goedkope autoverzekering voor wanbetalers? Bij Brugmans Verzekeringen proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij tegen een reguliere premie. Daarom adviseren we altijd om eerst onze online vergelijkingsmodule te doorlopen. Kies een autoverzekering die u aanspreekt en vul de volledige aanvraag naar waarheid in. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur op telefoonnummer 085-743 02 76