Strafbladverzekering, bent u veroordeeld?

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Wanbetaling, Alcohol, Strafblad Verzekering

Je kunt (onterecht) geweigerd worden voor een verzekering door je leeftijd of na teveel schademeldingen. De verzekeraar kan je verzekering ook stopzetten. Bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt. Het is dan lastig om een nieuwe verzekering af te sluiten. We leggen uit hoe dit zit(consumentenbondverzekering).

Alcoholverzekering

Gereden onderinvloed, een ongeval veroorzaakt met alcohol op? Uw verzkering geroyeerd door alcoholgebruik?​

Neem contact op

Neem contact op, wij hebben een oplossing!

StrafbladVerzekering

U heeft een strafblad door bijvoorbeeld een veroordeling, gevangenisstraf, drugssmokkel, drugslab, drugsplantage of overtreding van de wet?

Wanbetalerverzekering

Uw verzekering opgezegd door te laat betalen? Geroyeerd of geweigerd wegens wanbetaling? Staat u onder bewind?

Neem contact op

Autoverzekering met strafblad afsluiten

Kun je een autoverzekering met strafblad afsluiten? Het antwoord hierop is “ja”, al zitten er wel wat haken en ogen aan. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat als je een strafblad hebt, het een stuk moeilijker is om een autoverzekering af te sluiten.

Een strafblad zegt weinig over hoe je omgaat met jouw auto, maar verzekeraars kijken hier toch naar bij het accepteren of weigeren van jouw verzekeringsaanvraag. Verzekeraars vragen altijd of je de laatste jaren met politie of justitie in aanraking bent geweest.

Let op!
Wees altijd eerlijk over je strafblad. Als verzekeraars erachter komen dat je geen juiste informatie hebt gegeven, dan kun je later voor een hoop kosten komen te staan.

Autoverzekering met strafblad

Geweigerd door verzekeraar voor een autoverzekering met strafblad

Als je een autoverzekering met strafblad wilt afsluiten, dan kan het zijn dat de verzekeraar weigert om jouw aanvraag te accepteren. Dit komt omdat de verzekeraar een strafblad als risico ziet waarbij het kan zijn dat er geen uitbetaling plaatsvindt.

Je bent verplicht om te melden dat je een strafblad hebt bij het afsluiten van je autoverzekering, de reden hiervan hoef je niet te vermelden. Maar het kan in sommige gevallen wel in je voordeel werken, bijvoorbeeld als het om een kleine overtreding gaat die niets te maken heeft met jouw rijgedrag. Het biedt echter geen garantie voor goedkeuring.

Wordt je verzekering alsnog geweigerd? Probeer het dan bij een andere verzekeraar. Het zal echter in alle gevallen lastig blijven om een autoverzekering af te sluiten.

Wees eerlijk over je strafblad

Een autoverzekering met strafblad afsluiten is lastig en het is wellicht verleidelijk om het te verzwijgen bij je aanvraag. Het is alleen niet slim om hier niet eerlijk over te zijn.

Je gegevens

Een aantal verzekeraars vraagt namelijk informatie op bij instanties zoals de Stichting Centraal Informatie Systeem. In deze database staat onder andere informatie over schademeldingen die zijn gedaan, polissen die zijn beëindigd door wanbetaling en eventuele ontzeggingen van de rijbevoegdheid.

Eerlijkheid loont

Als je niet eerlijk bent over je strafblad of deze verzwijgt en de verzekeraar komt hierachter, dan kan hij een zogenaamde “fraudemelding” bij jouw naam plaatsen. Met zo’n melding wordt het bijna onmogelijk om een (goedkope) autoverzekering af te sluiten.

Je verliest dan het recht op uitbetaling en je verzekering stopt zodra de verzekeraar erachter komt dat je niet eerlijk bent geweest.

Strafblad langer dan acht jaar geleden

Heb je je strafblad al langer dan acht jaar? Dan ben je niet meer verplicht om dit door te geven aan je autoverzekering. Dit staat zo in de wet. Het maakt niet uit wat de reden is van de veroordeling, maar hoe lang je een strafblad hebt maakt daarentegen wel uit.

Autoverzekering met strafblad

Is een autoverzekering op andermans naam afsluiten handig?

Met alle beperkingen die er liggen op een autoverzekering afsluiten als je een strafblad hebt, is het verleidelijk om je auto op de naam van iemand anders te verzekeren. Doe je dit op naam van je partner of ouders, dan is dit risico verwaarloosbaar. Verzeker je niet op de naam van een familielid maar helemaal op iemand anders, dan kan dit voor veel problemen zorgen.

Als de verzekeraar er namelijk achter komt dat jij de hoofdbestuurder bent, dan kan dit leiden tot vervolging voor fraude en het niet hebben van een verzekering. Ook wordt het afsluiten van een autoverzekering in de toekomst dan nog moeilijker. Er wordt namelijk meteen een notitie gemaakt in de centrale database die elke verzekeraar kan bekijken.

Autoverzekering met strafblad – Directe acceptatie door De Vereende

De Vereende is een verzekeraar die altijd alle aanvragen accepteert. Ook als je een autoverzekering wilt afsluiten en in het bezit bent van een strafblad. Houd er wel rekening mee dat je een hogere premie moet betalen omdat het risico wel gedekt moet worden.

Aan het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo kunt u rekenen op een veel hogere premie, moet u de eerste drie maanden voorruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen ook een waarborgsom. Bestaat er dan geen goedkope autoverzekering voor wanbetalers? Bij Brugmans Verzekeringen proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij tegen een reguliere premie. Daarom adviseren we altijd om eerst onze online vergelijkingsmodule te doorlopen. Kies een autoverzekering die u aanspreekt en vul de volledige aanvraag naar waarheid in. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur op telefoonnummer 085-743 02 76