Alcoholverzekering, gereden onder invloed?

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Wanbetaling, Alcohol, Strafblad Verzekering

Je kunt (onterecht) geweigerd worden voor een verzekering door je leeftijd of na teveel schademeldingen. De verzekeraar kan je verzekering ook stopzetten. Bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt. Het is dan lastig om een nieuwe verzekering af te sluiten. We leggen uit hoe dit zit(consumentenbondverzekering).

Alcoholverzekering

Gereden onderinvloed, een ongeval veroorzaakt met alcohol op? Uw verzkering geroyeerd door alcoholgebruik?​

Neem contact op

Neem contact op, wij hebben een oplossing!

StrafbladVerzekering

U heeft een strafblad door bijvoorbeeld een veroordeling, gevangenisstraf, drugssmokkel, drugslab, drugsplantage of overtreding van de wet?

Wanbetalerverzekering

Uw verzekering opgezegd door te laat betalen? Geroyeerd of geweigerd wegens wanbetaling? Staat u onder bewind?

Neem contact op

Door drank achter het stuur geweigerd voor een autoverzekering, wat nu?

Ben u gepakt, terwijl u met drank op achter het stuur zat? Dan kan dat grote gevolgen hebben op uw autoverzekering. Het kan zijn dat uw verzekeraar eventuele schade niet vergoedt of misschien zelfs de verzekering per direct opzegt. Ook kan u een nieuwe autoverzekering geweigerd worden. Wij leggen u uit welke gevolgen rijden met drank op heeft, op uw autoverzekering. En wij hebben een alcohol auto verzekering voor u……………………………………………………

Gevolgen van drank op achter het stuur voor uw autoverzekering

Heeft u een ongeluk veroorzaakt, nadat u onder invloed van alcohol in de auto bent gestapt? Met een WA-verzekering is schade vergoed die u bij een ander veroorzaakt. Het is in Nederland wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, en de verzekeraar is dan ook verplicht om bij schade uit te keren. In een aantal gevallen hebben autoverzekeraars echter een alcoholclausule. Een alcoholclausule houdt in dat de verzekeraar de schade voor de tegenpartij vergoedt, maar dat u deze kosten vervolgens aan uw verzekeraar moet terug betalen. Niet elke verzekeraar heeft een alcoholclausule, dus het is belangrijk dat u bij het afsluiten van een autoverzekering goed naar de polisvoorwaarden kijkt.

Met alleen een WA-verzekering is schade aan uw eigen auto sowieso niet vergoed. Heeft u een WA + Beperkt Casco verzekering of een allrisk verzekering? Normaal gesproken is schade aan uw eigen auto dan (deels) meeverzekerd. Wanneer deze schade echter ontstaat doordat u met drank op heeft gereden, vergoedt de verzekeraar schade aan uw eigen auto niet. De reparatiekosten aan een auto kunnen flink in de kosten lopen, zelfs als u alleen tegen een paaltje aan bent gereden.

Als u bent aangehouden met een veel te hoog promillage alcohol in uw bloed, kan u ook een rijontzegging worden opgelegd. Uw mag dan voor bepaalde tijd geen motorvoertuig besturen. Ook wanneer uw rijontzegging weer wordt opgeheven zult u moeite hebben met het afsluiten van een autoverzekering. Door een rijontzegging bent u namelijk geregistreerd bij Stichting CIS. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij in hun databank. Alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden hebben toegang tot deze databank en controleren deze bij elke verzekeringsaanvraag. Heeft u een CIS-registratie? Dan zijn er maar weinig reguliere verzekeringsmaatschappijen die u willen verzekeren.

Verzekeraar kan verzekering opzeggen na drankmisbruik

Wanneer u onder invloed van drank achter het stuur kruipt en een ongeluk veroorzaakt, kan uw verzekeraar de autoverzekering beëindigen. Ook wanneer u van Justitie een rijontzegging krijgt, heeft de verzekeraar gegronde reden om de verzekering op te zeggen. Zodra de polis is stopgezet, bent u niet meer verzekerd bij schade of ongeluk. U zult uw auto dan bij een andere maatschappij moeten verzekeren. Dit kan echter behoorlijk lastig zijn, zolang u nog een CIS-registratie heeft.

Hoe lang blijft mijn drankverleden geregistreerd bij Stichting CIS?

Een rijontzegging blijft over het algemeen vijf jaar geregistreerd staan. Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit het systeem verwijderd. Tot die tijd kunt u waarschijnlijk geen autoverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Ook als u schade heeft veroorzaakt terwijl u drank op had, kan uw autoverzekering geweigerd worden. Bij elke verzekeringsaanvraag zullen verzekeraars vragen over uw alcoholverleden stellen. Op basis hiervan beslissen ze of ze u wel of niet willen verzekeren.

Aan het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo kunt u rekenen op een veel hogere premie, moet u de eerste drie maanden voorruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen ook een waarborgsom. Bestaat er dan geen goedkope autoverzekering voor wanbetalers? Bij Brugmans Verzekeringen proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij tegen een reguliere premie. Daarom adviseren we altijd om eerst onze online vergelijkingsmodule te doorlopen. Kies een autoverzekering die u aanspreekt en vul de volledige aanvraag naar waarheid in. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur op telefoonnummer 085-743 02 76