Alcoholverzekering

Geweigerd voor je autoverzekering?
Dat is vervelend. Het kan zijn dat je in het verleden wat pech hebt gehad, en daardoor nu moeilijk een autoverzekering kan afsluiten. Om op de openbare weg te mogen rijden, is een autoverzekering verplicht. Ben je niet verzekerd en ga je toch rijden? Dan kan je een boete krijgen.

Wat zijn de mogelijke oorzaken?
Er zijn een aantal oorzaken waardoor verzekeraars mensen weigeren. Ben je bijvoorbeeld geroyeerd door uw vorige verzekeraar wegens wanbetaling? Of heb je te veel schades op je naam staan? Het kan zijn dat je hierdoor geregistreerd bent bij het CIS.

Kan ik een autoverzekering afsluiten met een alcohol verleden?
Alcohol en autorijden gaan niet samen, dat weten we allemaal wel. Op het moment dat je toch met alcohol achter het stuur kruipt kan dit vervelende gevolgen hebben voor jouw autoverzekering.  De kans bestaat dat jouw verzekeraar de schade niet vergoedt en de verzekering ook opzegt per direct. Het wordt dan lastiger om een autoverzekering af te sluiten met een alcohol verleden.

WANBETALERVERZEKERING

Wanbetalerverzekering

Is uw verzekering beeindigd wegens wanbetaling? Onze wanbetalerverzekering top 10 helpt u verder!

Autoverzekering en alcohol
Met een WA-verzekering wordt de autoschade vergoedt die je bij een ander veroorzaakt. De verzekeraar is wettelijk verplicht deze schade uit te keren, ook wanneer je alcohol gedronken hebt. Maar in veel gevallen hebben verzekeraars wel een uitsluiting op de autoverzekering voor schade die veroorzaakt wordt door alcohol. Veroorzaak je schade omdat je alcohol hebt gedronken? Dan zal de verzekeraar de schade bij de tegenpartij vergoeden.  Zo is de onschuldige partij nooit de dupe van het alcoholgebruik van een ander. Sommige verzekeraars zullen echter de gemaakte kosten verhalen op de dader.

Schade aan je eigen voertuig door alcohol
Een WA-verzekering vergoedt de schade die je bij een ander veroorzaakt. Met een dekking beperkt casco of all risk, ben je ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Echter, op het moment dat je te veel gedronken hebt, zal je verzekeraar dit niet vergoeden. Rij je zelf tegen een boom of paaltje met  alcohol achter het stuur? Je zult de schade dan zelf moeten betalen.

Opzeggen autoverzekering na alcohol misbruik
Naast dat je in veel gevallen zelf voor de schade opdraait, kan alcohol misbruik achter het stuur nog meer vervelende gevolgen hebben voor jouw autoverzekering . Zo kan de verzekeraar besluiten om de autoverzekering per direct  te beëindigen. Vanaf dat moment ben je niet meer verzekerd en zul je elders een nieuwe verzekering voor uw auto moeten afsluiten.

Als je gepakt wordt met een alcoholpromillage van 1,25 of hoger? Dan kan de officier van justitie je een rijontzegging opleggen. Deze periode varieert van een paar uur tot een jaar. Tijdens die periode mag je geen enkel motorvoertuig besturen. Na deze periode kan een rijontzegging je problemen opleveren bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

STRAFBLADVERZEKERING

Strafbladverzekering? Bent u veroordeeld?

Strafblad? Bent u veroordeeld? Wietplantage? Wij hebben de strafbladverzkering voor u, speciaal voor mensen met een strafblad.​

Autoverzekering afsluiten met alcohol verleden is lastig
Is jouw autoverzekering beëindigd vanwege schade veroorzaakt door alcohol? Dan is het zaak dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe verzekeraar. Dit kan nog best wel lastig zijn, aangezien verzekeraars een aantal vragen zullen gaan stellen over jouw verleden met alcohol. Aan de hand van een aantal vragen zal de verzekeraar per geval bekijken of je wordt geaccepteerd of niet. In onderstaande gevallen kan het lastig zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten:

Rijontzegging: je hebt een rijontzegging gekregen omdat je met alcohol op hebt gereden.
Niet verzekerd: je bent een tijdje niet verzekerd geweest.
Opzegging verzekeraar: je hebt een opzegging door een verzekeraar op jouw naam staan

Verzekeraars zien je als extra risico wanneer je een rijontzegging hebt gehad. In veel gevallen kun je pas na 5 tot 8 jaar nadat de rijontzegging achter de rug is, weer een nieuwe autoverzekering afsluiten.

Vereende; autoverzekering met alcoholverleden is mogelijk
Wat moet je doen op het moment dat je door verschillende verzekeraars telkens wordt geweigerd? In dat geval kun je wellicht terecht bij de Vereende, een maatschappij opgericht door verschillende verzekeraars specifiek voor mensen die een groot risico vormen voor de individuele maatschappijen. De Vereende zal in de meeste gevallen de autoverzekering accepteren, maar de premie zal aanzienlijk hoger liggen dan bij een reguliere autoverzekering. Deze hogere premie is vanwege het hogere risico. Hoe hoog de premie is hangt af van een aantal factoren.

Ook heb je vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De Vereende zal per aanvraag ook beoordelen of deze geaccepteerd wordt of niet. Daarnaast gelden er vaak nog extra voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. leningzeker.nl verzekeringen is een tussenpersoon voor de Vereende. Dit houdt in dat je bij ons een verzekering bij de Vereende kunt afsluiten. Met standaard 10% extra korting op onze alcohol auto verzekering.